Ayuso estudia recórrer l’acord que restringeix la mobilitat a Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. / Arxiu

Isabel Díaz Ayuso estudia recórrer l’acord publicat avui al BOE que restringeix la mobilitat en deu municipis madrilenys, ja que considera que el «pla» de Govern «destrossa Madrid sense criteri «. El Govern ja ha publicat al BOE la decisió col·legiada adoptada aquest dimecres al Consell Interterritorial de Salut per aplicar noves restriccions a Madrid i les grans ciutats amb major impacte de coronavirus.

A la Comunitat de Madrid afectarien, a més de la capital, a Alcalá d’Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Torrejón de Ardoz, Móstoles i Parla. L’acord va ser aprovat amb tretze vots a favor, una abstenció i cinc vots en contra, que van ser de les comunitats de Madrid, Catalunya, Andalusia, Galícia, Múrcia i Ceuta.

«Estem estudiant amb l’advocat de la Comunitat (de Madrid) i estem veient de quina manera fem les coses correctament. No hi ha criteris per fer aquestes restriccions de mobilitat amb uns criteris a vola ploma», ha dit en una entrevista a Esradio Ayuso, que no ha concretat opcions, encara que una de les vies seria recórrer a el Tribunal Suprem.

La presidenta madrilenya ha recalcat que en el seu article 14 el Consell Interterritorial «obliga a plasmar recomanacions sota consens» però opina que la reunió de dimecres va demostrar que aquest «no és l’afany de Govern».

«Ha estat desaparegut i ara té moltes presses a imposar tot per decret, per imposició», ha comentat.

D’altra banda, ha insistit a buscar «fórmules intermèdies» per evitar «confinar a tothom», ja que considera que el «pla» de l’Executiu de Pedro Sánchez per imposar restriccions a la mobilitat en deu municipis madrilenys «destrossa Madrid sense criteri «.

«Madrid té un pla molt clar: detectar qui està contagiant i obligar-lo a fer unes quarantenes», ha dit.

Un pla que, al seu parer, «ja està donant els seus fruits» i «és el millor», ja que «ho estan fent ara mateix l’administració als Estats Units i molts altres països»: «test ràpids, quarantenes i que la vida segueixi «.

Ayuso ha retret a el Govern central que aquest pla els «semblés bé» a l’començament de la setmana i que després en canvi decidissin que «cal tancar Madrid» i «filtressin» abans de el Consell Interterritorial els detalls de la seva proposta.

«Les qüestions dels madrilenys i de tants ciutadans, sobretot quan es parla de restringir la llibertat de milions de persones, no es tracten com si s’escrivís en el tovalló d’una barra de bar. Les coses s’han de fer amb un esborrany clar, amb unes dades, amb els seus papers i informació «, ha dit.

Considera que per part de el Govern espanyol «no hi ha hagut una voluntat de diàleg ni d’acord» sinó de «fer el que jo vull» i lamenta que amb la seva actitud estan «aterrit a la gent que ja està amb por d’anar a un hospital «a Madrid.

Port de Tarragona