La Policia Nacional trasllada a Espanya un home detingut a Mali per tallar el coll a un ciutadà rus a Premià de Mar el 2013

Arxiu

La Policia Nacional ha custodiat la extradició a Espanya d’un fugitiu detingut a Mali que està acusat d’homicidi en grau de temptativa, ja que el 2013 va tallar el coll a un ciutadà rus amb una navalla a Premià de Mar.

Aquest mati ha aterrat a l’aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez. Diversos agents es van desplaçar a Mali per realitzar els preceptius tràmits documentals amb les autoritats malianes pel trasllat i l’arribada del pròfug a Espanya.

La persona extradida, nascuda l’any 1992 a Barcelona, ​​es trobava
fugada de la justícia des que el juliol del 2013, després d’una discussió amb
diverses persones, suposadament ataqués per l’esquena a un ciutadà rus
a Premià de Mar. Concretament li hauria provocat importants lesions al coll fent ús d’una navalla i va fugir acte seguit de el lloc. La víctima, va ser traslladada d’urgència a l’Hospital de Mataró on va salvar la vida encara que amb seqüeles procedents de les greus ferides sofertes.

En base a aquests esdeveniments les autoritats judicials van emetre una
Ordre Europea de Detenció i Lliurament. Gràcies a gestions policials,
des de l’Oficina Central Nacional d’Interpol Espanya es va poder determinar
que el fugitiu podria ubicar-se en Mali, per la qual cosa es va instar a el Jutjat a que es decretés la cerca a nivell mundial, per la qual cosa es va assenyalar la corresponent ordre internacional de detenció.

El 17 d’octubre de 2019, agents de la Policia Nacional a Bamako
van localitzar i van detenir el reclamat qui, encara que no es trobava
documentat, va ser plenament identificat. Aquest cas suposa una fita en matèria de cooperació policial i judicial internacional, a l’tractar-se d’el primer procediment d’extradició cursat en la història d’Interpol entre Espanya i Mali, confirmant la creixent activitat de col·laboració referent a això entre el nostre país i les autoritats de països africans.
Arribada a Espanya en el matí d’avui

Port de Tarragona