L’esposa de Mainat va falsificar xecs del marit després de l’intent d’assassinat

En les dues ocasions, el jutge va considerar que havia de continuar en llibertat.

Arxiu / Archivo

Angela Dobrowolski, l’esposa deTrinca Josep Maria Mainat, va ser detinguda de nou pels Mossos d’Esquadra el 21 de setembre acusada de falsificar la signatura del seu marit per cobrar dos xecs, vint dies després que suposadament intentés assassinar-ho. Però de nou el jutge va deixar-la en llibertat amb càrrecs, en aquesta ocasió pel delicte de falsetat documental.

Aquesta segona causa contra Dobrowolski discorre en paral·lel a la que investiga el titular de jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona, ​​davant les sospites que el passat mes de juny la dona hauria intentat assassinar-injectant insulina mentre dormia per provocar-li un coma.

Pel suposat intent d’assassinat, la detinguda va comparèixer a principis del mes d’agost davant el jutjat de guàrdia, que va decidir deixar-la en llibertat provisional amb l’obligació de presentar-se setmanalment al jutjat, tot i que la Fiscalia -Mainat encara no estava personat com acusació particular- havia sol·licitat presó preventiva per a ella.

La investigació sobre Dobrowolski es va iniciar arran de l’informe que va remetre a l’jutjat de guàrdia l’hospital on Mainat va ser ingressat després del coma hipoglucèmic que va patir el passat mes de juny, donat que la situació de l’pacient i les circumstàncies de l’atac van suscitar les sospites dels mèdics.

Mentre Mainat estava ingressat, els Mossos d’Esquadra van prendre declaració a Pol Mainat, fill de Josep Maria Mainat i de la seva anterior dona, Rosa Maria Sardà, i van practicar altres diligències que els van portar a detenir Dobrowolski com a presumpta autora de l’intent d’assassinat.

També el jutjat d’instrucció ha encarregat diverses diligències per esbrinar el que ha passat i té previst prendre declaració com a testimonis a l’propi Mainat, a el personal de l’SEM que el va atendre després de patir el coma i els metges que el van examinar un cop va ingressar al centre hospitalari.

Els investigadors sospiten que la dona, de 37 anys, va intentar assassinar al seu espòs, de 72 i amb el qual ja no convivia, després de descobrir que havia iniciat els tràmits de divorci que podien despullar-la de una herència multimilionària.

Els fets van succeir la matinada de l’22 a l’23 de juny, quan la família va sopar a la casa de Mainat a Barcelona i, posteriorment, l’home es va retirar a dormir.

Durant la nit, les càmeres de vigilància de l’habitatge van captar com la dona va entrar diverses vegades en el dormitori de Mainat i, aprofitant que estava profundament adormit, li va administrar la insulina.

La víctima, que és diabètic, va entrar en un quadre d’hipoglucèmia, una baixada de sucre i després en coma.

Després de 20 minuts i d’una pronunciada disminució de la glucosa a la sang, la imputada va trucar a una ambulància, els sanitaris van trobar a Mainat en coma.

Vint dies després d’aquest episodi, segons han esbrinat els Mossos d’Esquadra, Dobrowolski va cobrar dos xecs que va sostreure d’un talonari en blanc del seu marit, falsificant la signatura d’aquest.

Per emmascarar l’estafa, segons La Vanguardia, la detinguda va posar a la seva germana com a beneficiària dels xecs, que ascendien a 2.900 i 1.200 euros, i en una de les ocasions va ser a cobrar a l’banc amb la cara parcialment cobert per una gorra i unes ulleres per evitar ser reconeguda.

Port de Tarragona