La Fiscalia de França deté 30 persones vinculades amb el ciber-finançament terrorista

8 dels arrestats han estat processats

Una trentena de persones han estat detingudes per ordre de la Fiscalia Antiterrorista francesa en el marc d’una investigació per ciber-finançament del terrorisme, de les quals vuit van a ser processades, en la qual diversos centenars de milers d’euros haurien estat transferits a membres de el grup estat Islàmic (EI) i Al Qaida a Síria a través d’aquesta xarxa.

La Fiscalia ha explicat en un comunicat que des de l’inici de la investigació, al gener de 2020, 30 persones han estat detingudes i posades sota custòdia, i una altra trentena ha estat sotmeses a audiències lliures sense mesures coercitives.

Després de la intervenció de dimarts, vuit persones han estat processades: tres d’elles seran portades avui davant del jutge instructor en vistes a l’obertura d’una informació judicial de direcció de finançament terrorista i associació de malfactors. Cinc persones més seran portades davant el tribunal penal abans de finals d’any per finançament terrorista.

Port de Tarragona