L’Audiència rebutja la reobertura del cas per l’assassinat de Pedro Álvarez el 1992

Fa més de vint anys que es va tancar el sumari contra el principal sospitós, un policia nacional que mai va ser jutjat

Pancarta recordant l'assassinat no resolt de Pedro Álvarez fa 27 anys, davant les escales de l'Audiència de Barcelona, el 18-9-20 / Pol Solà

L’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs de la família de Pedro Álvarez, que demanava reobrir el cas per l’assassinat del jove l’any 1992. La sala considera que el cas ja ha prescrit perquè fa més de vint anys que es va tancar el sumari contra el principal sospitós, un policia nacional, el 1995. La família demanava que el termini comencés a contar des de l’any 2000, ja que aquell any es va practicar una última diligència, però era contra una altra persona. El policia, tot i ser detingut i empresonat durant sis dies, el desembre de 1992, va ser posat en llibertat i mai van aparèixer prou indicis per processar-lo. La família volia que els Mossos empressin la tecnologia actual per aconseguir noves proves sobre l’autoria del crim.
En l’auto que desestima la petició de la família, l’Audiència també apunta que, més enllà de la discussió sobre les dates, mai en aquests més de vint anys s’han aportat nous elements que incriminin el policia i que justifiquessin la reobertura del cas: «Aquest cas ha esgotat l’esforç investigador i unes noves diligències serien igualment infructuoses».

Port de Tarragona