El Tribunal Constitucional rebutja la suspensió cautelar de la inhabilitació de Torra

El ple sí que accepta per unanimitat el recurs d'empara presentat per la defensa i l'estudiarà en els propers mesos

Foto: Guillem Roset

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat aquest dimarts suspendre de forma cautelar la inhabilitació de Quim Torra, tal i com havia demanat la seva defensa en el seu recurs d’empara que va presentar la setmana passada. El ple de l’alt tribunal ha acceptat per unanimitat admetre a tràmit el recurs i l’estudiarà en els propers mesos, però denega la mesura cautelaríssima plantejada per la defensa de l’expresident. El Tribunal Suprem va condemnar Torra a un any i mig d’inhabilitació per desobediència, confirmant així la pena imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en primera instància.

Port de Tarragona