El Tribunal Suprem remet al ministeri de Justícia els indults demanats per la Lliga Democràtica

El partit va formalitzar la petició per a tots els presos independentistes al setembre

Foto: Concepción AMAT ORTA

El Tribunal Suprem ha remès al ministeri de Justícia els indults per als presos independentistes demanats per la Lliga Democràtica. El partit d’Àstrid Barrios va formalitzar la petició d’indult a finals de setembre amb la intenció de poder «afavorir un clima d’enteniment i cooperació». «L’indult dels polítics presos, una mesura de gràcia reconeguda constitucionalment i per tant perfectament concorde a la legalitat vigent, lluny de ser una concessió demostraria la fortalesa d’un estat que havent aplicat la llei amb el màxim rigor és capaç de perdonar en favor d’un benefici col·lectiu», van argumentar.

El govern espanyol va garantir –abans que la Lliga formalitzés la seva petició- que la setmana passada començaria a tramitar les peticions d’indult que ja tenia sobre la taula. La resolució podria trigar entre quatre i sis mesos.

Port de Tarragona