Ingressen a presó tres lladres que integraven un grup criminal dedicat als robatoris amb força en pisos

Dies abans dels robatoris seleccionaven els domicilis en base a la informació que n’extreien per saber el seu grau de vulnerabilitat

Foto: CME

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes de nacionalitat georgiana, de 31, 51, 54 i anys, com a presumptes autors de quatre robatoris en domicilis, un a Mollet del Vallès, dos a Sabadell i un a Sentmenat, a més de per la seva pertinença a Grup Criminal, informa la policia catalana.  

La investigació es va iniciar arran d’una identificació d’una patrulla de la comissaria de Sant Boi de Llobregat que va permetre obtenir informació al voltant de l’activitat d’un grup especialitzat en els robatoris en domicilis. Les indagacions que van començar a fer els agents del Grup de Robatoris amb Força en Domicilis  van posar de relleu que aquest grup l’integraven tres persones i que tenien una manera d’actuar que quadrava amb la metodologia habitual en aquests grups.

Els dies previs al robatori recopilaven informació d’interès relacionada amb el domicili que volien violentar: ubicació, tipus de pany de la porta d’accés, possibles vies de fugida o mesures de seguretat com alarmes i sistemes de videovigilància. En ocasions també feien servir els anomenats “marcadors”,  habitualment de  plàstic o amb tires de cola, per saber quins pisos estarien buits en el moment de cometre el robatori.

El dia triat per dur-lo a terme, un dels lladres vigilava l’entorn, en comunicació telefònica permanent amb els altres integrants del grup, per alertar d’una possible presència policial, mentre dos dels altres lladres accedien a la porteria de l’immoble amb el mètode de la “radiografia”. Un cop a dins trucaven l’intèrfon per comprovar que no hi havia ningú dins el pis i hi accedien després de forçar el pany amb rossinyols fabricats artesanalment. Ja dins del domicili recercaven aquells objectes de valor amb bona sortida al mercat negre com joies, dispositius electrònics o diners.

Es tracta de persones amb diversos antecedents policials per robatoris de les mateixes característiques. En aquest sentit cal destacar que dos dels lladres tenien pendent un requeriment judicial d’un jutjat penal de Granada.

El 5 d’octubre els investigadors van detenir els tres lladres a Castellar del Vallès quan intentaven cometre un robatori i l’endemà va tenir lloc l’entrada i perquisició en un domicili de la mateixa localitat, on s’hi allotjaven els arrestats. Al seu interior els agents hi van trobar diverses joies com anells, polseres, collarets i arracades, a més de rellotges, telèfons mòbils o equips fotogràfics. També hi van localitzar algunes de les eines que utilitzaven per consumar els robatoris, com rossinyols, cola, pasta i fil de llana, trepants, llimes, tornavisos i un kit per fondre or.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 7 d’octubre i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots tres. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona