Actuació de Mossos a Salou y Els Garidells per desarticular un grup criminal especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana

S'han detingut van detenir dimarts passat quatre homes de 20, 27, 37 i 40 anys, tots de nacionalitat albanesa i amb domicili desconegut,


Investigació dels Mosssos d’Esquadra de Tarragona han detingut i posats a disposició judicial quatre homes de 20, 27, 37 i 40 anys, tots de nacionalitat albanesa i amb domicili desconegut, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis del mes de març quan es va detectar un grup de persones a Salou que, segons les primeres gestions, es podrien dedicar al cultiu de marihuana.

Les comprovacions inicials van permetre als investigadors comprovar que els individus seguien unes mesures de contra vigilància molt estrictes i que, tot apuntava, formaven part d’un grup organitzat dedicat al cultiu intensiu de marihuana, amb plantacions indoor a Catalunya i a l’aire lliure fora del territori català.

Durant la fase d’investigació els agents van interceptar un dels membres del grup en un control policial a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) i li van intervenir 4.000 euros en efectiu i dues safates de plantació de llavors amb unes 200 unitats.

Finalment es va aconseguir localitzar a Garidells (Alt Camp) la nau industrial on havien instal·lat una plantació de marihuana indoor de caràcter intensiu. Posteriorment, comprovacions amb tècnics de la companyia elèctrica, van permetre confirmar que hi havia una connexió fraudulenta a la xarxa.

Dimarts passat es van realitzar dues entrades i perquisicions, una a la casa de Salou on el grup tenia la seva residència i l’altra a la nau dels Garidells.

A la casa es van localitzar 10.635 euros amagats en un doble fons d’una maleta, lots, walkie-talkie, una placa de la policia albanesa, documentació diversa així com a objectes relacionats amb el cultiu de marihuana.

En l’entrada a la nau es va localitzar un cultiu intensiu amb 1.204 plantes de marihuana, 115 focus, 38 ventiladors, 8 aires condicionats, filtres d’aire i 115 transformadors.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts van passar divendres a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Port de Tarragona