Eva García Sáenz de Urturi guanya el 69è Premi Planeta amb la novel·la ‘Aquitania’

'Un océano para llegar a ti', de Sandra Barneda, ha resultat l'obra finalista del guardó

La guanyadora del 69è Premi Planeta, Eva García Sáenz de Urturi, alça el guardó, a l'escenari del Palau de la Música. / Pau Cortina

L’escriptora Eva García Sáenz de Urturi (Vitòria, 1972) s’ha proclamat guanyadora de la 69a edició del Premi Planeta amb la novel·la ‘Aquitania’, aquest dijous. El jurat ha premiat l’obra de la novel·lista basca, un «thriller medieval» que agafa així el relleu a Javier Cercas, guanyador l’any passat amb ‘Terra alta’.

També ha distingit la periodista catalana Sandra Barneda, la finalista del guardó literari amb la novel·la ‘Un océano para llegar a ti’, un «homenatge a la vulnerabilitat». El jurat ha deliberat enguany entre 582 originals presentats al guardó. La gala d’entrega dels premis s’ha traslladat al Palau de la Música, i ha tingut un format molt més breu i auster de l’habitual degut a la crisi sanitària.

Port de Tarragona