Afers Interns de Mossos investiguen si la detenció d’una fotoperiodista a Terrassa va ser correcta

Foto de Cristóbal Castro que acompanya el comunicat del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha obert una informació reservada per determinar si la detenció de la fotoperiodista Mireia Comas durant un desallotjament a Terrassa dimarts passat va ser correcta o si, per contra, es va poder vulnerar el dret a la informació.

La DAI ha obert aquesta investigació interna per aclarir si l’actuació policial, en el marc d’un desallotjament a Terrassa en el qual va ser detinguda una altra persona, va respectar el dret a la informació, que s’ha de garantir a les seves intervencions.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha celebrat en una nota que els Mossos hagin obert aquesta informació reservada, ja que considera que permetrà aclarir els fets com més aviat millor i «afegirà garanties a el dret a la informació» que sempre han reclamat.

La fotoperiodista va al·legar que va ser arrestada de manera «inadmissible» per una mossa d’esquadra vulnerant el seu dret a la informació quan cobria una ocupació d’un pis a Terrassa, mentre que l’agent que la va detenir per desobediència sosté que va intentar empènyer en dues ocasions per entrar a la zona en la qual s’estava practicant l’altra detenció.

La DAI ha obert ara una investigació interna per aclarir els fets i determinar si es va vulnerar el dret a la informació.

Un cop han tingut accés a les dues versions, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha insistit als Mossos a la necessitat de «respectar els professionals que exerceixen el dret a la informació i, especialment, als fotoperiodistes».

Després de la detenció, el grup de periodistes Ramon Barnils va sortir en defensa de la fotògrafa i va denunciar que en el judici ràpid que es va celebrar la Fiscalia va demanar per a ella un any de presó per agredir l’agent durant el desnonament.

Port de Tarragona