L’Audiència Nacional absol Trapero i l’excúpula d’Interior amb un vot particular de la presidenta del tribunal

La fiscalia va demanar fins a deu anys de presó per sedició per al major dels Mossos, Puig i Soler

L’Audiència Nacional ha absolt el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector general dels Mossos Pere Soler pels fets de setembre i octubre del 2017. La sentència té el vot particular de la seva presidenta, Concepción Espejel, que aposta per una condemna per sedició, ha avançat la Ser. La fiscalia demanava 10 anys de presó per a Trapero, Puig i Soler per sedició, amb l’alternativa de 20 mesos d’inhabilitació pel delicte de desobediència. Per a Laplana va demanar 4 anys de presó per sedició o un d’inhabilitació per desobediència. La fiscalia estudiarà la sentència per decidir si la recorre, han explicat a l’ACN fonts del ministeri fiscal.

La sentència està previst que es notifiqui aquest dimecres a primera hora del matí. El judici es va celebrar a Madrid entre gener i març, i després es va interrompre per la pandèmia. La vista oral es va acabar al juny. La fiscalia, que inicialment acusava per rebel·lió, finalment va acusar només per sedició i fins i tot va obrir la possibilitat a condemnar només per desobediència. Les diferències de criteri entre els tres magistrats han endarrerit la sentència més del previst.

Port de Tarragona