Torrent comunica al ple que no hi ha candidat i s’activa el compte enrere cap a les eleccions del 14-F

En dos mesos la legislatura quedarà dissolta si com és previsible no hi ha una candidatura amb suficient suport

Roger Torrent, en una imatge d'arxiu, al Parlament. / ERC

El president del Parlament, Roger Torrent, ha comunicat que després de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris no hi ha candidat per ser investit president de la Generalitat i substituir el president inhabilitat Quim Torra. La comunicació formal al ple del Parlament suposa «l’acte equivalent» a una investidura fallida i, per tant, comença el compte enrere cap a les eleccions. Primer un període de dos mesos en què encara hi podria haver un ple d’investidura en cas poc probable que hi hagués candidat amb possibilitats de prosperar. I un cop esgotat aquest termini, la legislatura queda dissolta i es convoquen eleccions automàticament per al cap de 54 dies, el 14 de febrer.

Port de Tarragona