Aconsegueixen identificar i detenir els sicaris que van assassinar un home a una platja d’Alacant

Un dels implicats en l'assassinat va ser localitzat a Barcelona i va confesar el crim

Imatge d'arxiu d'una detenció de la Guàrdia Civil. / Marina López

La Guàrdia Civil ha identificat i detingut els autors d’un assassinat comès al setembre de 2019 a la platja de Muchavista de la localitat del Campello (Alacant). En l’assassinat hi ha tres persones implicades dues d’elles han estat detingudes per la Guàrdia Civil i un altre dels implicats es troba a la presó al seu país d’origen, per un altre delicte comès i està pendent de ser extradit i posat a disposició de Jutjat d’Instrucció aquí a Espanya. Els detinguts són dos homes, un d’ells de nacionalitat colombiana de 43 anys d’edat i un altre de 39 anys, de nacionalitat espanyola. Se’ls imputen els delictes d’assassinat, tinença il·lícita d’armes i falsedat documental. Han estat intervinguts dos vehicles, tres armes de foc i dos silenciadors.

La víctima passejava pels voltants de la platja de Muchavista de la localitat del Campello, quan un individu es va acostar corrent el va abordar per l’esquena disparant al cap. Després d’efectuar un segon tret l’agressor va fugir de el lloc en cotxe a gran velocitat. La víctima va morir a l’acte com a conseqüència de les ferides.

L’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Sant Joan es va fer càrrec de la investigació que juntament amb agents de laboratori de criminalística de la Comandància d’Alacant es van encarregar de realitzar la inspecció ocular de el lloc de el crim.

Els investigadors van aconseguir dies més tard localitzar el vehicle emprat en la fugida. Es tractava d’un cotxe robat, que després de cometre el crim, havien pintat de negre i havien posat matrícules falses.

Al vehicle els agents a càrrec de la investigació van trobar restes biològiques humans, coincidents amb les mostres recollides a l’escenari del Campello, aconseguint identificar el presumpte autor de l’assassinat. En el registre de l’domicili d’aquesta persona van ser localitzades tres armes de foc i dos silenciadors. Una de les armes era una pistola automàtica de 9 mil·límetres, idèntica a la que va acabar amb la vida de la víctima. Els agents de la Guàrdia Civil van aconseguir detenir aquesta persona el desembre passat a Barcelona confessant ser l’autor del crim en col·laboració amb el seu germà.

Aquest últim després de cometre el crim va fugir a Colòmbia d’on era originari on a la seva arribada havia estat detingut per les autoritats locals per un altre homicidi en grau de temptativa allà comès amb anterioritat.

Els dos germans per cometre l’assassinat s’havien desplaçat junts des de Madrid fins a Alacant, instal·lant-se en un domicili en els voltants del de la víctima, en què van romandre cinc dies estudiant els seus moviments a l’espera de trobar el moment adequat per cometre el delicte.

El passat mes de juny els investigadors van aconseguir identificar i detenir a la localitat de Mutxamel a un tercer implicat, que va ser l’encarregat de situar el lloc des d’on vigilar la víctima, llogar l’habitatge en què es van allotjar els dos assassins i facilitar les armes amb les que es va cometre el crim.

El mòbil de l’crim pogués ser una venjança i la persona detinguda a Mutxamel hauria contractat els dos germans perquè acabessin amb la vida de la víctima.

Port de Tarragona