L’ANC demana a la ciutadania que pagui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya per preparar-se per una DUI

L'entitat apel·la a la "independència fiscal" pel pagament de l'IVA, IRPF i l'Impost de Societats

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, amb altres components de l'entitat, al setembre passat. / Aina Martí

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dijous una campanya perquè la ciutadania exercici la «independència fiscal» i pagui els impostos a la Generalitat enlloc de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que es tracta d’una campanya d’apoderament ciutadà que vol «pressionar» la Generalitat perquè estigui «preparada» per recaptar impostos per quan es faci efectiva la Declaració Unilateral d’Independència. L’entitat aposta perquè ciutadans, empreses, entitats i partits polítics liquidin tributs com l’IVA, l’IRPF o l’Impost de Societats a través de l’Agència Tributària de Catalunya. La primera fita que s’han marcat és la liquidació del quart trimestre de l’IVA de 2020.

Port de Tarragona