El Govern demana l’estat d’alarma amb «comandament únic» català per decretar un toc de queda entre les 23 i les 6 hores

La Generalitat confia que l'executiu espanyol mogui peça dissabte per reunir llavors el Procicat

Primer pla del vicepresident del Govern amb funció de president, Pere Aragonès, durant la reunió de Govern amb els grups parlamentaris per abordar la situació de la pandèmia el 23 d'octubre del 2020. / Rubén Moreno

El Govern ha demanat l’estat d’alarma a l’executiu espanyol reclamant que hi hagi un «comandament únic» de la Generalitat, segons ha explicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que ha remarcat que un cop s’aprovi aquesta mesura, la Generalitat decretarà un toc de queda nocturn. La proposta del Govern és que sigui entre les 23 i les 6 hores, han explicat a l’ACN fonts de l’executiu català. Aragonès ha afegit que no es descarten altres mesures restrictives de la mobilitat si l’evolució de les dades no és positiva. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que confia que el govern espanyol mourà peça ja dissabte per reunir immediatament el Procicat.

Port de Tarragona