Un jurat popular declara culpable la dona de Manresa acusada de matar el seu exmarit

La fiscalia manté la pena de 21 anys perquè considera que la dependència a les drogues de l'acusada no és atenuant

Alicia R. R., la dona ara condemnada per apunyalar mortalment la seva parella el 2018 a Manresa, al judici a l'Audiència de Barcelona el 19 d'octubre del 2020. / Miquel Codolar

Marta Casado Pla.- Un jurat popular ha declarat culpable per unanimitat la dona de Manresa acusada de matar el seu exmarit. El jurat ha manifestat aquest dissabte que Alicia R.R. és culpable de matar el seu exmarit de manera «intencionada» i impedint «tota possibilitat de defensa eficaç» per part d’aquest. Després de la lectura del veredicte, la fiscalia ha decidit mantenir la petició de pena 21 anys de presó per assassinat, perquè considera que la dependència de les drogues de l’acusada no és un atenuant, en tant que en el moment dels fets no tenia cap alteració «ni greu ni lleu» de les facultats.La defensa ha afirmat que aquest supòsit sí que afectava les capacitats mentals de l’acusada i ha demanat un atenuant per dilacions indegudes. L’advocat de l’acusada ha demanat baixar un grau i «neutralitzar» l’agreujant de parentesc per la presència de «dos atenuants», i ha plantejat una pena de presó de dotze anys.

Port de Tarragona