Almenys tres morts en un atac amb ganivet a Niça que s’investiga com a acte terrorista

La policia ha detingut el presumpte autor de l'atac

Exterior de la basílica de Notre-Dame de l'Assumpció a Niça, avui, 29 d'octubre. REUTERS/Eric Gaillard

Tres persones han mort en un atac amb ganivet a la basílica de Notre-Dame de l’Assumpció a Niça. Hi ha diversos ferits i la policia ha acordonat la zona. L’atac, que s’investiga com a acte terrorista, s’ha produït cap a les nou del matí. Segons ha confirmat l’alcalde de la ciutat, Christian Estrosi, la policia ha detingut el presumpte autor de l’atac, el qual ha dit que «tot fa pensar que es tracta d’un atemptat terrorista» a la basílica. Segons apunta la premsa francesa, les víctimes són un home i dues dones. La primera dona ha estat decapitada a l’interior de la basílica, mentre l’home ha estat assassinat a ganivetades també a l’interior i la tercera víctima al bar que hi ha davant de la basílica on s’havia refugiat.

L’atac a Niça arriba després que el professor Samuel Paty fos decapitat als afores de París per haver mostrat a classe caricatures de Mahoma publicades per la revista Charlie Hebdo. Aquest atac ha desencadenat una ofensiva del govern francès contra «el separatisme islàmic».

Port de Tarragona