Manifestants de la protesta contra els desnonaments trenquen vidres i fan pintades a l’Ajuntament de Barcelona

També han causat diverses destrosses al mobiliari urbà de la plaça Sant Miquel i dels carrers del voltant

Foguera amb palets i una pintada contra els desnonaments a la plaça de Sant Miquel, després d'una manifestació amb centenars de persones que havia començat a la plaça de la Catedral. / Laura Fíguls

Alguns dels manifestants de la protesta contra els desnonaments i el desallotjament la casa Buenos Aires han trencat la façana de vidre de l’Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Miquel. Ho han fet aprofitant que just davant hi havia una zona amb material d’obra, que han fet servir per causar destrosses, no només a l’equipament, sinó també al carrer. A més, també han deixat una pintada on es podia llegir la frase ‘Okupa tu també’. La protesta, que s’ha convocat aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Catedral, s’ha desplaçat progressivament a la part posterior de l’edifici del consistori després de creuar la Via Laietana. Una manifestació vigilada per la Guàrdia Urbana i els Mossos, on no s’ha respectat les distància de seguretat.

Malgrat que la concentració dels desnonaments ja ha quedat desconvocada a dos quarts de nou del vespre, encara s’hi han pogut veure petits grups de manifestants que no han volgut marxar. Tot plegat al voltant de la plaça de Sant Miquel i els carrers del voltant, on a més de trencar els vidres del consistori, també han malmès part del mobiliari urbà.

A més, han encès una foguera a l’accés lateral de l’edifici de l’ajuntament, un foc que els concentrats feien cremar utilitzant palets de les obres. Pel que fa a les tanques que les delimitaven, han quedat completament destrossades. Tot plegat després de que el divendres es produïssin diversos aldarulls a la ciutat de Barcelona. Una nit que va acabar amb 14 detinguts, 2 d’ells menors, i amb una trentena de ferits lleus.

Port de Tarragona