Salut intervé una residència de Reus amb 44 dels 52 residents i 21 treballadors positius per covid-19

El Departament assumeix la gestió del centre per la manca de personal i aportarà més recursos humans

Foto: Inforesidencias

El Departament de Salut intervé la residència Ítaca Fortuny de Reus per garantir-ne el funcionament a partir d’aquest diumenge arran de la situació d’emergència sanitària. El centre ha registrat 44 residents positius dels 52 que té. A més, la meitat de la plantilla també ha donat positiu. En concret, són 21 els treballadors contagiats. Segons Salut, la seva intervenció es deu a la manca d’empleats, malgrat que assegura que l’actuació de la direcció ha estat «correcte».

El passat 22 d’octubre es va detectar un brot de coronavirus a la residència amb 54 dels 69 residents contagiats. Arran d’aquest brot es va fer un cribratge a la plantilla del centre i el dia 24 d’octubre es va constatar que 20 dels 45 treballadors del centre eren positius, segons les PRC fetes. Per aquest motiu, la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat assumeix, provisionalment, la direcció i gestió del centre. També el dotarà de personal per tal de garantir la seva viabilitat tècnica.

Port de Tarragona