Les Nacions Unides reconeixen el dret a treballar a un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres obligat a jubilar-se

Un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres que va ser obligat a jubilar-se als 41 anys després de ser atropellat per un conductor ebri, ha rebut el reconeixement de les Nacions Unides en la seva reivindicació per tornar a treballar, publica la periodista Anna Punsí a la Cadena SER, a Girona.

Després de l’accident, ocorregut el 13 de febrer del 2008, no li van oferir cap activitat alternativa a la que desenvolupava i el van expulsar sense donar-li opció a fer serveis més apropiats per un agent discapacitat, com podria ser control dels accessos a les escoles, seguretat viària o fer informes.

L’agent no ha deixat mai la seva reivindicació i ara, amb 52 anys, el Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU li dóna la raó a la recta final d’un periple judicial que va arrencar fa 11 anys. L’Ajuntament de Figueres, els jutjats i fins i tot el Constitucional li havien desestimat la petició de poder reincorporar-se a la Guàrdia Urbana en segona activitat i avalaven la decisió del consistori d’expulsar-lo al·legant que tenia declarada la incapacitat permanent total. Ell ha estat cobrant una prestació de la Seguretat Social del 55% del salari cotitzat. El 2016 va decidir recórrer a l’ONU.

Port de Tarragona