La policia eleva a tres les víctimes en l’atac múltiple al centre de Viena i una quarta mort correspon a un dels terroristes

Al menys dos terroristes islamistes van participar-hi. La policia va entrar a casa d'un d'ells, al que va identificar.

Alguns dels ciutadans aixequen les seves robes per mostrar als policies que no duen explosius, mentre son identificats al centre de la ciutat.

La policia ha elevat a tres les víctimes en l’atac múltiple al centre de Viena, amb informació actualitzada a primera hora d’aquest dimarts. Es tracta de dos homes i una dona. Aquest dilluns, a les vuit del vespre hi van haver diferents trets que van començar a la zona de Seitenstettengasse, on es van veure diversos sospitosos armats amb rifles i es van confirmar trets en sis localitzacions diferents. La policia també ha confirmat quinze ferits, entre ells un agent. Agents van abatre a trets un dels presumptes autors de l’atac, que portava un rifle, altres armes de foc i un fals cinturó amb explosiu. El cos veu en l’atac una motivació islamista i està procedint a revisar totes les càmeres properes.

Terrorista abatut

El ministre de l’Interior austriac, Karl Nehammer, ha informat que un dels atacants ha mort en un tiroteig amb la policia, que va aconseguir identificar-lo i va entrar per la força a la seva casa utilitzant explosius. Un segon atacant islamista segueix fugit. De moment només es te constància que van ser dos els individus relacionats amb els crims, tot i que no es descarten que puguin ser més els implicats, va dir el ministre.

Un total de set policies van disparar ahir a la nit contra els terroristes.

Ajuda d’Alemanya i Hongria

Tant Hongria com Alemanya han ofert la seva ajuda als cossos de seguretat i militars austriacs, amb l’enviament de forces especials. 75 agents de cossos de l’exèrcit especialitzats han estat enviats a Viena per protegir als ciutadans, que han enviat 20.000 videos amb imatges de l’atac, el 20% dels quals ha estat analitzat per la policia.

Port de Tarragona