Busquen una avioneta de l’Aeroclub de Reus que provenia d’Eivissa i que podria haver caigut al Delta

La pilotaven dos experimentats pilots de la zona

L'aparell desaparegut és una Piper Seneca com la de la imatge. (Foto d'arxiu)

Equips d’emergència busquen una avioneta de l’Aeroclub de Reus desapareguda des d’aquest dimarts a la tarda. L’aparell, que havia sortit al matí de l’aeroport reusenc en direcció a l’illa d’Eivissa, feia el trajecte de tornada, quan hauria caigut a uns 40 quilòmetres de la costa, mentre sobrevolava el Delta de l’Ebre.

El pilotaven dos experimentats pilots de la zona, socis de l’aeroclub i membres de la junta. En veure que l’aparell no tornava a la base, es va activar l’alerta. Es desconeixen les causes de l’accident. La cerca de l’avioneta es fa per mar i aire, amb un helicòpter, un avió de l’Exèrcit de l’Aire i dues embarcacions de Salvamar, entre la costa sud de Tarragona i la nord de Castelló.

Amb una distància de 250 quilòmetres, el trajecte de l’aeroport de Reus a Eivissa és un dels més habituals pels socis de l’aeroclub. El contacte amb l’avioneta, un Piper Seneca amb matrícula EC-HCA, es va perdre cap a tres quarts de set de la tarda, quan la seva tornada prevista era a un quart de vuit del vespre. En rebre l’alerta, mitjans de Salvament Marítim i el SAR de l’Exèrcit de l’Aire van sortir en la seva recerca.

Pintada d’un vistós color groc, aquesta avioneta s’havia incorporat a la flota del club aeri l’any 2019. S’utilitza per vols a demanda dels socis o cursos d’iniciació. L’aeroclub no havia registrat cap accident, almenys en anys. «En els 18 anys que porto de president no n’havíem tingut mai cap», assegura a l’ACN el seu president, Pere Moralla, molt afectat per l’incident. L’aeroclub emetrà aquest dimecres un comunicat.

Port de Tarragona