Euskadi decreta el tancament total de bars i restaurants

Íñigo Urkullu

Euskadi decreta el tancament total de bars i restaurants i avança a les 22.00 hores l’inici de les restriccions de mobilitat nocturna com a mesures per intentar aturar la transmissió comunitària de la covid-19.

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha presidit una reunió de consell assessor de el Pla de Protecció Civil d’Euskadi i després d’ella ha comparegut per anunciar l’enduriment de les restriccions vigents actualment a Euskadi amb l’objectiu d’aturar els contagis de la covid-19, una pandèmia que ha assolit, per primer cop, una taxa de positivitat de l’10%.

Aquestes noves mesures, que entraran en vigor el pròxim dissabte, avancen en les decretades pel Govern Basc fa deu dies, just la jornada en què Euskadi va superar la incidència acumulada en catorze dies de 500 casos d’covid per cada 100.000 habitants. En el butlletí epidemiològic fet públic aquest dijous la taxa supera ja els 763 casos, i hi ha 107 pacients en llits ucis enfront dels 74 que hi havia el 26 d’octubre.

Fins ara ha estat vigent el tancament perimetral d’Euskadi amb altres comunitats autònomes, una mesura que encara estarà activa, al menys cinc dies més, i la limitació màxima de la mobilitat entre municipis, així com la restricció a aquesta mobilitat nocturna entre les 23.00 i les 06.00. hores.

Port de Tarragona