Els Mossos d’Esquadra detenen sis directius de Messer i Carburos Metálicos a Tarragona

Entre els arrestats hi ha Rubén Folgado, president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Es tracta d'una peça separada d'un altre cas judicial amb 20 investigats.

Eel president de l'AEQT, Rubén Folgado, al centre de la imatge, amb el vicepresident primer, Rodrigo Cannaval, i el vicepresident segon, Ignasi Cañagueral, a la seu de l'entitat a Tarragona. / Núria Torres

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous al matí sis directius de les empreses químiques Messer i Carburos Metálicos a Tarragona per pràctiques empresarials fraudulentes, defraudatòries i corrupció en negocis que haurien comès els responsables d’aquestes dues companyies tarragonines ubicades al polígon petroquímic sud. Entre els arrestats hi ha Rubén Folgado, director tècnic de Messer Ibérica i president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), l’associació que representa les principals empreses del territori, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

És una activitat policial impulsada pel jutjat d’instrucció 2 de Tarragona, que té oberta una peça separada, en aquests moment encara es troba declarada secreta, en el marc de la qual avui s’han produït un seguit de detencions policials.

Aquesta peça separada deriva d’una peça principal que es troba oberta per delicte urbanístic, prevaricació i malversació, entre d’altres i on hi ha gairebé una vintena d’investigats, segons les fonts judicials.

Port de Tarragona