Protecció Civil activa l’alerta per pluges a tot Catalunya

Protecció Civil ha activat aquest dissabte l’alerta del pla Inuncat davant la previsió de fortes pluges a tot el territori català, així com la prealerta del pla Ventcat per vent.

El servei meteorològic de Catalunya, Meteocat, ha informat aquest dissabte que les pluges afecten el matí al terç sud, però que comencen a registrar-xàfecs a la part central del territori i a les comarques de ponent, litoral i prelitoral central, pluges que aniran a més amb el pas de les hores i que arribaran al terç nord.

Alguns d’aquests xàfecs són de forta intensitat, com el que s’ha donat a Horta de Sant Joan, a la comarca tarragonina de la Terra Alta, on han caigut 21 litres per metre quadrat en trenta minuts.

La massa d’aire càlid, els núvols i el vent han provocat, segons Meteocat, que la passada matinada hagi estat més càlida del que és habitual per a aquesta època de l’any, amb mínimes que han rondat els 15 graus a l’interior i 17 o 18 graus al litoral. La temperatura més alta s’ha registrat a Calafell (Tarragona), on han tingut 19 graus.

El Meteocat ha alertat també de temporal amb maror a tot el litoral català, amb onades de fins a 2,5 metres, situació que millorarà lleugerament a la tarda.

Port de Tarragona