Els advocats catalans manifesten el «més profund rebuig i indignació» pel tracte als col·legues del jutge del 17-A

Àgora Judicial recorda que l'autoritat la donen els coneixements, el respecte i la vocació, "no pas el volum de la veu"

Jaume Alonso-Cuevillas, un dels advocats que es queixa de l'autoritarisme del president de la sala. / C33

El Consell de l’Advocacia Catalana ha manifestat aquest divendres el «més profund rebuig i indignació» pel tracte que el magistrat Félix Alfonso Guevara Marcos dispensa als lletrats al judici pels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils. Els advocats alerten que aquest tracta suposa una «greu limitació» a l’exercici del dret de defensa i consideren «inacceptable» que «aquells que han de impartir justícia» mostrin aquests comportaments. El Consell es reserva el dret a formular queixa davant del Consell General del Poder Judicial, per si aquests fets poguessin ser constitutius de la falta greu de consideració prevista a la Llei Orgànica del Poder Judicial per faltar el respecte a la ciutadania i les institucions.

També ha opinat sobre l’actitud del jutge l’associació de magistrats Àgora Judicial, amb una piulada a Twitter en què afirmen que «l’autoritat dels jutges la donen els coneixements, el respecte i la vocació de servei públic, no pas el volum de la veu».

Port de Tarragona