El conseller El Homrani cessa la cúpula del departament després de la polèmica dels autònoms

Secretari general de Treball, Josep Ginesta, en roda de premsa el 28 de juliol del 2020 / Jordi Bataller

El conseller Chakir El Homrani renovarà la cúpula del seu departament després de la polémica surgida arran de les ajudes dels autònoms, que ha generat moltes crítiques arreu de Catalunya, segons un comunicat fet públic auqesta nit. El secretari general de la conselleria, Josep Ginesta serà substituit per Oriol Amorós. En temes laborals serà Enric Vinaixa -actual director general de Relacions Laborals, qui tindrà responsabilitats i el càrrec de secretari d’Afers Socials, Francesc Iglesies, també serà rellevat dels seu càrrec.

Amorós ha estat fins ara secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament.

Pel que fa a les responsabilitats sectorials en l’àmbit de Treball que fins ara exercia Ginesta, seran encomanades a Enric Vinaixa, que les assumirà juntament amb les seves tasques actuals com a director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral.

D’altra banda, el Govern també nomenarà Marta Cassany com a nova secretària d’Afers Socials i Famílies, rellevant en el càrrec a Francesc Iglesies. Cassany és actualment la directora del Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona.

Aquesta reestructuració té com a objectiu reforçar amb noves perspectives les dues àrees clau del Departament –afers socials i treball- per als propers mesos, que estaran centrats en les conseqüències de la crisi social i laboral sobre la ciutadania.

Per una banda, s’aposta per la creació d’una figura dedicada únicament a les polítiques de treball i, per l’altra, es vol donar un nou impuls a la Secretaria d’Afers Socials i Famílies, de qui depenen qüestions tan sensibles com la discapacitat, el sensellarisme o l’atenció a la gent gran.

El relleu s’ha pactat de comú acord entre el conseller Chakir el Homrani i els secretaris Josep Ginesta i Francesc Iglesies. Ginesta ha estat una de les persones clau en la defensa dels drets de les persones treballadores, en la consolidació del paper de la concertació social en l’àmbit de les polítiques de Treball i en la mediació i la resolució de conflictes laborals molt importants dels darrers anys. Per la seva banda, Iglesies ha dedicat aquests cinc anys a potenciar estratègicament el sistema de serveis socials, a l’impuls de polítiques públiques adreçades als col·lectius més vulnerables i, especialment, a l’autonomia personal.

El conseller El Homrani agraeix profundament la dedicació, l’esforç i la perseverança de tots dos al capdavant de dues àrees de gran complexitat els últims anys.

Port de Tarragona