Mor un home de 84 anys a Ripoll durant un incendi a casa seva

Els Mossos apunten com a principal hipòtesi que s'hauria cremat la roba per accident mentre s'escalfava l'esmorzar. És el segon cas que es registra a la ciutat en una setmana.

Imatge d'arxiu del carrer Trinitat de Ripoll, on han succeït els fets. / GM

Un home de 84 anys ha mort aquest divendres a Ripoll arran d’un incendi a un pis situat al carrer Trinitat. L’avís s’ha rebut a les 8.33 h. La víctima, que vivia sola, ha mort al balcó arran de les cremades. Els Mossos d’Esquadra apunten com a principal hipòtesi que l’home s’hauria cremat la roba accidentalment mentre s’escalfava l’esmorzar i que hauria sortit a fora, on ha mort. Fins al lloc s’han desplaçat cinc dotacions de Bombers, Policia Local, Mossos d’Esquadra i el SEM, que no han pogut fer res per salvar-li la vida. És la segona víctima mortal en un incendi a la ciutat aquest mes. Divendres passat també va morir un home en un habitatge del carrer Indústria número 35 i es va obrir una investigació.

Segons informa Bombers, l’accident ha passat en un primer pis d’un bloc de tres plantes del carrer Trinitat. Els efectius del cos han constatat que no hi havia flames sinó una mica de fum a la cuina i han localitzat la víctima, de 84 anys, amb cremades molt greus. L’home, que vivia sol i rebia atenció, tenia problemes de mobilitat i visió.

Els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han notificat la mort per la gravetat de les lesions i els serveis judicials s’han fet càrrec de les gestions. La resta de l’immoble no ha quedat afectat ni s’ha hagut de desallotjar els veïns. També han intervingut quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, així com diversos efectius de la Policia Local de Ripoll.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes de l’incendi. La hipòtesi més plausible és que l’home s’hauria cremat la roba en encendre el foc de la cuina i no l’ha pogut apagar.

Crida a no compartir imatges dels fets

L’Ajuntament de Ripoll i el Consorci de Benestar Social del Ripollès han denunciat que algú havia gravat l’incident i que les imatges estaven circulant per les xarxes socials. «Per respecte a la pròpia persona i a la seva família, us demanem que si rebeu aquest vídeo no el compartiu ni el visualitzeu», han subratllat en un missatge aquest matí.

Port de Tarragona