Cinc morts i una quinzena de ferits en un atropellament massiu a una zona de vianants de Trèveris, a Alemanya

Cinc persones van morir, entre elles un nadó de nou mesos, en un atropellament massiu intencionat, provocat per un alemany de 51 anys, que va ser detingut minuts després, i que va irrompre amb el seu cotxe en una zona de vianants de Trèveris (oest d’Alemanya).

Segons han informat en roda de premsa fonts de la investigació, l’home va accedir amb el seu tot terreny als carrers de vianants de centre de la ciutat, entre la Basílica de Constantí i la Porta Nigra, poc després de les 13.45 hora local (11.45 GMT) i va recórrer diversos centenars de metres fent ziga-zaga per aixafar transeünts i atropellar llocs comercials.

Tot just quatre minuts més tard, quan va sortir a un carrer amb trànsit rodat, va ser interceptat per diversos cotxes de policia que havien estat alertats i va poder ser detingut tot i que va presentar resistència. El frontal del vehicle presentava evidents desperfectes.

Els morts són un nadó de nou mesos (la seva mare va resultar ferida), una dona de 25 anys, un home de 45 i una dona de 73. La cinquena víctima va morir hores després a l’hospital a conseqüència de les ferides. A més s’han comptabilitzat una quinzena de ferits, entre els quals hi ha diversos d’extrema gravetat.

La Fiscalia de Trier va explicar que el sospitós és un home de 51 anys amb nacionalitat alemanya, que va néixer a Trèveris i que residia a les rodalies de la ciutat, encara que havia passat els últims dies «en el seu vehicle». Diversos mitjans locals el van identificar com Bernd W.

El detingut, que estava fortament alcoholitzat a l’ésser arrestat (1,4 mg / l d’aire expirat, molt per sobre del límit legal de 0,25 mg / l) i no tenia antecedents, tot i que s’està investigant que pogués tenir algun «trastorn psiquiàtric», ja que recentment se li havien fet unes proves.

Se li investiga per cinc presumptes delictes d’assassinat i «molts més» d’intent d’assassinat a l’entendre que es va tractar d’un acte «malintencionat» en què es va emprar el cotxe «com una arma». Es desconeix el mòbil dels actes.

Aquest dimecres està previst que passi a disposició judicial i està per veure si queda en presó preventiva o si se li interna en una institució psiquiàtrica, ha indicat la Fiscalia de Trier. Al parer va prestar declaració davant la policia.

L’alcalde de Trier, Wolfram Leibe, es va mostrar commocionat en unes breus declaracions davant els mitjans després de recórrer els carrers afectats, va parlar d'»horror» i va confirmar que una de les mortes era una menor.

La cap de Govern del Land de Renània Palatinat, Malu Dreyer, va parlar d’un «dia horrible» en visitar a mitja tarda la ciutat i de «vides arrencades» en «un segon». Va destacar especialment la mort d'»un nadó» i va demanar a més suport ràpid per als damnificats.

El portaveu de Govern alemany, Steffen Seibert, va dir per la seva part que els fets de Trier són «esgarrifosos» i va transmetre el seu suport, de part de la cancellera Angela Merkel, als familiars de les víctimes i els ferits.

La policia de Trier ha apuntat que «no tenen cap indici que el perill perduri» una vegada que s’ha practicat la detenció de conductor.

Tota la zona va quedar durant hores acordonada mentre els investigadors recollien proves. Uns 300 agents, incloses forces especials, es van desplegar pel centre de la ciutat, alguns d’ells fortament armats. Un equip d’artificiers va revisar el vehicle per descartar que hi hagués algun artefacte i dos helicòpters van sobrevolar durant la tarda Trier.

Port de Tarragona