Detenen una dona per estafar clíniques de cirurgia estètica i que havia fingit la seva mort

La detinguda contractava serveis a crèdit amb dades personals que obtenia amb falsos anuncis de lloguer de pisos

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona per estafar clíniques de cirurgia estètica i que havia fingit la seva mort. L’arrestada utilitzava les dades persones que obtenia a través de falsos anuncis de lloguer de pisos per després contractar serveis a crèdit. La investigació va començar el setembre, quan una dona va denunciar que havien contractat dos finançaments al seu nom per valor de 10.000 euros i que l’entitat bancària li reclamava ara la devolució dels crèdits. Eren dues operacions a Barcelona i Madrid. La detinguda tenia antecedents i havia evitat la investigació de diversos jutjats perquè tenia un certificat de defunció.

Els investigadors van descobrir que la suplantadora utilitzava un telèfon mòbil amb una línia a nom d’una tercera persona i obtenia les documentacions de les víctimes amb falsos anuncis de lloguer de pisos per internet. Després es va saber que la dona treballava en un centre d’estètica del districte de Sant Martí de Barcelona. Quan els Mossos la van localitzar, es va identificar amb la documentació d’una quarta víctima, i va quedar detinguda pels delictes d’estafa, usurpació d’estat civil i falsificació documental.

La detinguda tenia antecedents policials anteriors per diferents delictes i havia eludit la investigació de diversos jutjats gràcies a un certificat de defunció al seu nom emès per les autoritats equatorianes i que la seva parella havia presentat en anteriors ocasions per acreditar la seva mort.

La dona, equatoriana, veïna de l’Hospitalet i de 30 anys, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per determinar les circumstàncies en què va ser emès el certificat de defunció.

Port de Tarragona