El Suprem anul·la el tercer grau dels nou presos independentistes per considerar-lo «prematur»

El tribunal també els denega el 100.2 perquè no hi veu "connexió amb un procés de reinserció"

El Tribunal Suprem ha anul·lat el tercer grau dels nou polítics independentistes empresonats per l’1-O en considerar-lo «prematur». La decisió afecta especialment l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, que mantenien el tercer grau a l’espera de la decisió final del Suprem, mentre que els set presos de Lledoners ja el tenien suspès cautelarment, i ara el tenen anul·lat del tot. Els magistrats també els deneguen l’aplicació de l’article 100.2, que els permetia sortir alguns dies tot i estar en segon grau, per la seva «falta de connexió amb un procés de reinserció».

Port de Tarragona