França no deixarà que els clubs de futbol facin fallida pel cas Mediapro

Jaume Roures, fundador de Mediapro. / ESADE

L’estat francès no permetrà que els clubs de futbol professional facin fallida a conseqüència de l’impagament per Mediapro dels drets de retransmissió, ha manifestat el ministre francès d’Educació i Esports, Jean-Michel Blanquer, que va retreure que en aquest assumpte s’havien assumit «riscos imprudents».

«En aquest assumpte de Mediapro han passat coses que no estan bé. Hi ha hagut actors privats que han assumit riscos imprudents i cal subratllar-ho perquè això no s’ha de repetir», va explicar Blanquer en una entrevista a la cadena BFMTV.

En un comentari sobre els acords entre la Lliga de Futbol Professional (LFP) i Mediapro, va dir que no es poden contraure aquests riscos i «després demanar ajuda a l’Estat com a un bomber» perquè això «seria massa fàcil».

No obstant això, a l’ésser preguntat a continuació sobre si es deixarà que els clubs facin fallida va respondre que no. «Però hi ha un marge entre cobrir les despeses que no han estat assumits per un actor privat i impedir que els clubs facin fallida».

Va recordar que el seu Govern ja ha pres mesures en favor de l’esport, com la compensació per més de 100 milions d’euros de les pèrdues per no haver pogut vendre entrades, i altres de caràcter general.

Va assegurar que ajudarà a que superin aquesta situació i que «l’objectiu és impedir la mort dels actors esportius».

Mediapro hauria d’haver abonat a la LFP els 152 milions d’euros d’un nou termini del contracte per la difusió de la lliga, però no ho va fer, com tampoc ho havia fet amb els 172.300.000 del termini anterior al començament d’octubre.

L’empresa espanyola vol negociar una revisió d’aquest contracte, de 780 milions d’euros per temporada, ja que considera que la crisi del coronavirus ha modificat totalment les condicions econòmiques i va recórrer a una mediació judicial que està en marxa des de fa dos mesos.

La LFP ha demanat crèdits per avançar els equips els diners que esperaven per aquests drets de televisió -que per alguns clubs representen gairebé el 60% dels seus ingressos- però es troba ara en dificultats pel nou impagament de Mediapro.

Port de Tarragona