Una dona anglesa de 90 anys ha estat la primera persona que es vacuna de Covid al món

Reuters

Margaret Keenan, de 90 anys, ha estat la primera persona al món a rebre una injecció amb la vacuna de Covid desenvolupada per Pfizer. Aquesta acció forma part del programa de vacunació massiva que s’està implementant a tot el Regne Unit. Margaret Keenan, que complirà 91 anys la setmana que, va dir que era el «millor regal d’aniversari anticipat».

Li van administrar la injecció a les 06:31 GMT, la primera de les 800.000 dosis de la vacuna Pfizer / BioNTech que s’administraran en les pròximes setmanes.

S’esperen fins a quatre milions més per final de mes.

Els centres al Regne Unit vacunaran als majors de 80 anys i a part de el personal de salut i atenció; el programa té com a objectiu protegir els més vulnerables i tornar la vida a la normalitat.

La llevadora May Parsons va administrar la vacuna de la Sra. Keenan a l’Hospital Universitari de Coventry.

La Sra. Keenan, qui és originària d’Enniskillen, va dir: «Em sento molt privilegiada de ser la primera persona vacunada contra Covid-19, és el millor regal d’aniversari anticipat que voleu perquè significa que finalment puc esperar passar temps amb la meva família i amics al nou any després d’estar sol durant la major part de l’any «.

«No puc agrair prou a May i a el personal de l’NHS que m’han cuidat tremendament, i el meu consell per a qualsevol a qui se li ofereixi la vacuna és que la prenguin, si puc tenir-la als 90, vostè també pot tenir-la».

Port de Tarragona