Controlat l’incendi de la nau abandonada i ocupada a Badalona, on s’han trobat dos morts

Els Bombers valoraran l'estat de l'estructura per decidir si apuntalen la nau o la desenrunen abans d'entrar-hi

CME

Els Bombers han donat per controlat l’incendi de la nau industrial abandonada i ocupada a Badalona, on s’han localitzat dos morts aquesta matinada.

El que més preocupa ara és el risc de col·lapse i això dificulta l’accés a l’interior. Fins al moment s’han produït quatre col·lapses parcials. Cap a les 9.00 hores tenen previst fer una valoració de l’estat exacte de l’estructura per decidir si apuntalen parcialment la nau o si la desenrunen per entrar-hi. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat encara no hi ha cap hipòtesi sobre l’origen de les flames i que els Mossos estan a l’espera que es donin les condicions per entrar-hi. Fins al moment s’han trobat dos morts però només s’ha pogut treure un cadàver.

Borrell ha explicat que saben que hi poden haver persones a l’interior de la nau però ha insistit que la situació per accedir-hi és «molt compromesa». Ha afegit que si finalment hi poden accedir podran fer la inspecció aquest mateix matí però si finalment es constata que l’estructura està greument danyada es podrien trigar dies en finalitzar totes les tasques.

El subdirector ha confirmat que es tracta de dues naus que estan interconnectades i que ara per ara es desconeixen les causes del foc.

En aquesta línia, Sàmper ha explicat que la policia científica està a l’espera que els Bombers els comuniquin si s’hi pot accedir o no per poder començar la investigació sobre l’origen de les flames. Ara per ara no hi ha cap hipòtesi. En tot cas, esperen poder fer una primera inspecció des de l’exterior, ja que l’edifici té moltes finestres a la part de dalt que permetran tenir una primera visió sobre el que hi pot haver a l’interior.

El conseller ha afirmat que es desconeix el número de víctimes que hi podrien haver a dins, ja que ha explicat que no tenen informació al respecte i que hi ha manca de col·laboració dels ferits rescatats aquest dimecres. En aquest sentit, ha dit que aquestes persones no han informat que hi puguin haver amics o familiars a l’interior i que la barrera idiomàtica és «important». «Estem treballant gairebé a cegues», ha manifestat.

Fins al moment els Bombers han localitzat dos cossos, un dels quals encara no s’ha pogut treure de l’interior de la nau.

Tres ferits greus

El sotscap territorial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Francisco Tebar, ha afegit que aquest dimecres es van traslladar tres malalts greus i quatre menys greus. En total, es van derivar cinc ferits a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, un a Vall d’Hebron i un a l’Hospital del Mar de Barcelona. Tebar ha afegit que l’evolució d’aquests pacients és «favorable».

Durant aquest dijous el SEM donarà suport psicològic als familiars dels ferits i les víctimes i als equips de Bombers que treballen en el lloc dels fets.

Port de Tarragona