Interior aparta de les seves funcions un mosso pel presumpte cas d’espionatge a l’esquerra independentista

La CUP no veu clar que una operación "d'aquesta magnitud" fos propiciada "per una sola persona"

Comissaria dels Mossos a la Travessera de les Corts de Barcelona.

La Direcció General de la Policia ha apartat de les seves funcions un mosso d’esquadra de la Comissaria General d’Informació pel presumpte cas d’espionatge a l’esquerra independentista publicat per ‘La Directa’ a finals d’octubre. Segons les informacions publicades per aquest mitjà, es tracta d’un presumpte cas d’espionatge dels Mossos d’Esquadra a diverses organitzacions, entre les quals la CUP. En un comunicat, el Departament d’Interior ha informat que, arran de les informacions publicades, la Direcció General de la Policia va obrir una informació reservada, duta a terme per la Divisió d’Afers Interns, que s’ha concretat en un expedient disciplinari cap a un mosso que ha estat apartat de les seves funcions.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va avançar el passat 11 de novembre que s’havia obert una investigació interna per veure si hi havia qualsevol indici del publicat per ‘La Directa’. El 9 de desembre, Sàmper va assegurar que els Mossos no han espiat políticament cap activista de l’esquerra independentista, però va reconèixer que estaven investigant si ho havia fet algun agent «a nivell individual».

Les informacions publicades per ‘La Directa’ recullen que suplantacions de la identitat en correus electròniques d’organitzacions com La Forja, Arran, Endavant o la CUP, entre d’altres, que buscaven informació interna de les seves formacions. I van assenyalar que algunes adreces IP es corresponien amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i amb el complex Egara dels Mossos.

En un missatge al seu compte de Twitter, Alerta Solidària ha qualificat la mesura de la Direcció General de la Policia de «lamentable intent de rentat de cara». «Els Mossos i Interior volen fer-nos creure que un agent, un de sol, és qui des de Madrid, Vic o Sabadell es dedicava a suplantar persones i organitzacions polítiques», ha valorat, «ens espien a unes i ara prenen per imbècils a totes».

La CUP posa en dubte el cas del mosso apartat per un presumpte cas d’espionatge a l’esquerra independentista

La CUP ha posat en dubte el cas de l’agent dels Mossos d’Esquadra apartat per un presumpte cas d’espionatge a l’esquerra independentista. Així ho han apuntat aquest dissabte, ja que no veuen clar que una operació «d’aquesta magnitud» fos propiciada «per una sola persona». D’aquesta manera, han manifestat que continuen treballant conjuntament amb Alerta Solidària i la resta d’Organitzacions de l’esquerra independentista per tal de «recopilar» tota la informació necessària per presentar una querella. «Seguim exigint una depuració immediata de totes les responsabilitats dins del cos dels mossos» han subratllat.
El cas es remunta a finals d’octubre, quan ‘La Directa’ va informar de suplantacions de la identitat en correus electròniques d’organitzacions com La Forja, Arran, Endavant o la CUP. Unes actuacions que buscaven informació interna de les seves formacions, i en les quals algunes adreces IP es corresponien amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i amb el complex Egara dels Mossos.

En un comunicat, el Departament d’Interior ha informat que, arran de les informacions publicades, la Direcció General de la Policia va obrir una informació reservada, duta a terme per la Divisió d’Afers Interns, que s’ha concretat en un expedient disciplinari cap a un mosso que ha estat apartat de les seves funcions.

Port de Tarragona