Competència crida l’atenció a l’Ajuntament de Tarragona per les autoritzacions del servei de lloguer de patinet elèctric

Segons l'organisme s'hauria d'haver fet un concurs públic obert i no donar permisos directament tres empreses

Patinets elèctrics de l'empresa Buny disposats en un aparcament per a bicicletes del parc Francolí de Tarragona. / Roger Segura

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha instat l’Ajuntament de Tarragona a millorar la transparència per evitar «discriminar operadors» a l’hora d’autoritzar la prestació del servei de lloguer de patinet elèctric. Segons l’ACCO, el procediment utilitzat pel consistori «no hauria estat suficientment respectuós amb els principis d’una bona regulació econòmica eficient i afavoridora de la competència, en especial els principis de transparència i igualtat i no discriminació». Segons l’organisme s’hauria d’haver fet un procediment obert a qualsevol operador i no autoritzar tres operadors directament, com hauria fet la corporació local.

L’ACCO va requerir informació al consistori per analitzar, des de la perspectiva de competència, aquesta actuació. L’Ajuntament ha autoritzat tres operadors, amb 500 patinets cadascun, i està tramitant el permís a un quart. El fet de no haver fet un concurs públic, per Competència, ha «produït un trencament de la neutralitat competitiva del mercat atès que no tots els operadors s’han pogut situar en un mateix pla d’igualtat».

«Aquest fet és especialment nociu, si es té en compte que els primers operadors en accedir en un mercat fins ara inexistent, com és el cas objecte d’aquest document, se situen en una situació d’avantatge competitiu respecte d’aquells altres operadors que no han pogut accedir al mateix tot i el seu interès», apunta l’ACCO.

Port de Tarragona