El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties demana fer testos i aïllar als provinents del Regne Unit

L'ECDC diu que la nova variant s'ha detectat a Anglaterra i també en menor mesura a Dinamarca i Holanda

Busses pass a sign with a public health information message, amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19), as new restrictions come into force, in London, REUTERS/Toby Melville

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en les sigles en anglès) ha emès aquest diumenge un informe en què recomana als estats «fer testos, aïllar i seguir els contactes» de la gent que provingui de les zones on s’estén la nova variant del virus, com el Regne Unit, o tinguin vincles epidemiològics amb casos amb aquesta nova soca. Així mateix, s’insta a les autoritats públiques i laboratoris a «analitzar i seqüenciar les soques del virus per identificar casos de la nova variant» i a notificar al sistema d’alertes ràpides de la Unió Europea casos «de preocupació potencial». L’ECDC diu que la nova variant s’ha detectat a Anglaterra i, en menor mesura, a Dinamarca i Holanda.Davant de la manca de proves sobre com es pot estar estenent aquesta nova variant de coronavirus – que els primers estudis indiquen que pot fer apujar la RT en 0,4 punts i es transmet un 70% més ràpid- l’ECDC també recorda als estats europeus que cal exigir que s’evitin «els viatges no essencials i les activitats socials».

Diversos països europeus han suspès els vols amb el Regne Unit, i Espanya també ho estudia, a l’espera que hi hagi una reacció «coordinada» de la Unió Europea. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat a l’executiu espanyol «actuar ja» per protegir la població enmig d’una incertesa creixent per la situació britànica.

Port de Tarragona