Avanç / Tres policies morts i un quart ferit durant una intervenció per agressió masclista a França

Imatge d'arxiu d'unitats de la Gerndarmerie francesa.

Un home a matat a tres policies i n’ha ferit a un quart agent després d’una intervenció policial en un presumpte cas de violència masclista a la població de Saint-Just, al centre de França.

El succés va ocórrer en la citada localitat, un llogaret aïllada, poc després de la mitjanit, quan dos agents van anar a un domicili avisats per una trucada que alertava sobre que s’estava produint un acte de violència, segons mitjans locals.

Els gendarmes van trobar al domicili a un home, que estava fora de si, i que va calar foc a la casa i va disparar contra els gendarmes que travaven de rescatar una dona que s’havia refugiat a la teulada.

L’atacant va realitzar diverses ràfegues de trets, i va matar dos d’ells, després un altre grup de gendarmes que es trobaven a prop van intentar intervenir per avisar els bombers de foc i van ser també víctimes dels trets de l’home.

En total, tres gendarmes van morir per les ferides de bala i una cambra, ferit a la cuixa, ha estat traslladat a un hospital.

El sospitós, amb antecedents per problemes amb la cura de menors, es va donar a la fuga, de manera que l’operació de recerca i captura segueix activa aquest matí, segons mitjans francesos que citen a la prefectura del Puy-de-Dôme, propera a llogaret.

Segons una font pròxima a la investigació que cita la cadena BFM, «a el menys 7 membres de la gendarmeria es troben al lloc».

La dona amenaçada es troba fora de perill i està sent interrogada per intentar aclarir els fets.

Port de Tarragona