Tres ferits en l’explosió d’un cotxe-bomba a Nashville, que avisava amb una gravació que explotaria en 15 minuts

L’explosió que ha sacsejat aquest divendres la ciutat nord-americana de Nashville va venir d’un vehicle amb una gravació que avisava que «una bomba explotaria en els pròxims 15 minuts», va dir en una roda de premsa el cap de la policia local, John Drake.

Aquesta font va explicar que s’estan prenent precaucions per registrar la zona afectada, però no hi ha indicacions que hi hagi cap altre aparell explosiu.

Poc abans de les 6.00 hora local (12.00 GMT), la policia local va respondre a una trucada que alertava de trets a la zona; però, una vegada que hi van arribar no van veure cap signe d’un tiroteig i es van adonar que hi havia un vehicle amb una gravació que avisava que «una bomba explotaria en els pròxims 15 minuts».

Els agents es van afanyar a trucar porta per porta per evacuar els veïns de centre de Nashville i minuts després es va produir l’explosió.

En la mateixa roda de premsa, el portaveu de la Policia, senyor Aaron, va explicar que el vehicle era una autocaravana i encara no se sap si hi havia algú dins quan va explotar.

La Policia de Nashville ja havia dit aquest matí que es tractava d’un «acte intencionat», encara que de moment no ha assenyalat a cap responsable.

Diverses persones estan sent interrogades a l’estació de policia, però Aaron va rebutjar oferir més detalls.

Tres persones van resultar ferides i van ser transportades a hospitals pròxims, però cap està en condició crítica.

El FBI va liderar la investigació en la qual estan participant múltiples cossos de seguretat, inclosa la policia i el cos de bombers de Nashville, així com l’Agència d’Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius, especialitzada en atemptats amb bombes.

L’FBI és l’agència que s’encarrega d’investigar possibles crims federals, com a actes de terrorisme.

El president sortint dels EUA, Donald Trump, que es troba en el seu club privat de Mar-a-Llac a Florida, va ser informat aquest divendres de l’explosió i seguirà rebent informació actualitzada al llarg del dia, va indicar en un comunicat un dels portaveus de la Casa Blanca, Judd Deere.

Quan es va produir l’explosió, es van poder veure flames i fum negre al centre de Nashville, el cor de la ciutat que està ple de bars, restaurants i establiments on escoltar música en directe.

Nashville, capital de el meridional estat de Tennessee, és coneguda com «Music City, USA» (Ciutat de la Música) a causa de la seva important indústria discogràfica. EFE

Port de Tarragona