SFP-FEPOL denuncia per un delicte d’odi els cartells contra la policia en marquesines de Barcelona

Els eslògans injuriosos van aparèixer el cap de setmana a Drassanes, Jaume I i la plaça de Catalunya

ACN

El sindicat policial SFP-FEPOL ha denunciat aquest dimarts davant el jutjat de guàrdia de Barcelona els cartells a favor del moviment okupa i contra la policia que van aparèixer durant el cap de setmana en diverses marquesines de metro i autobús de la capital catalana. Els cartells portaven missatges com ‘Millor un veí okupa que un veí policia’, ‘Jesús va néixer en una okupa. El desallotjament és un insult al Nadal’ o ‘Prefereixo un veí extraterrestre que un veí policia’. SFP-FEPOL considera que aquests cartells podrien constituir un presumpte delicte d’odi ja que han «injuriat i calumniat el col·lectiu de policia, fomentant la seva discriminació i amb la clara voluntat de denigrar-lo públicament».

El sindicat policial ha exigit que s’investigui l’autoria dels cartells i s’identifiqui les persones que els van col·locar, amb l’ajuda de les càmeres de seguretat. També es reclamen responsabilitats a l’empresa Clear Channel Spain –propietària de les marquesines- per si no va posar prou mitjans per evitar la vandalització de les marquesines –una de les quals a l’exterior de l’estació de metro de Drassanes i una altra en una parada de bus a la plaça de Catalunya- i per si les va retirar amb molt de retard. «Hem detectat diversos Opis vandalitzats. A hores d’ara ja s’han retirat tots els missatges ofensius», va informar la Guàrdia Urbana de Barcelona en una piulada el diumenge 27 a la tarda.

Port de Tarragona