Un extreballador de Mercedes a Vitòria destrossa 69 monovolums elèctrics d’alta gamma amb una excavadora robada

El valor dels vehicles supera els cinc milions d'euros

Un extreballador de la planta de Mercedes de Vitòria de 38 anys ha estat detingut després de causar danys a 69 monovolums elèctrics d’alta gamma, valorats en més de 5 milions d’euros, amb una retroexcavadora robada.

El succés ha tingut lloc poc abans de la una de la matinada d’ahir. Ha estat un vigilant de l’empresa d’automoció el que ha alertat l’Ertzaintza que un home havia entrat amb una retroexcavadora a l’aparcament de la planta al polígon de Júndiz i havia començat a carregar contra les furgonetes noves que hi estaven a punt per ser lliurades. També ha destrossat la porta corredissa d’accés a l’estacionament. El detingut va estar treballant a la planta entre 2016 i 2017, i que un cop finalitzat el seu contracte no va ser renovat.

Han afegit que els vehicles afectats són un total de 69, que es tracta de monovolums elèctrics d’alta gamma que valen entre 80.000 i 100.000 euros, i que es calculen uns danys per sobre dels 5 milions d’euros. Tot i la quantia dels desperfectes ocasionats, la direcció ha volgut destacar que no s’ha produït cap dany personal.

El Departament de Seguretat ha explicat per la seva part que el detingut ha robat prèviament la retroexcavadora en una empresa a Legutiano (Àlaba) i que ha recorregut amb ella 21 quilòmetres fins a la planta de Mercedes a Vitòria causant danys a la via pública.

A més en aquesta empresa de Legutiano ha provocat desperfectes en altres dues pales, en un turisme i en les barreres i porta d’accés a aquesta, que estaven arrencades. L’home ha estat traslladat a dependències policials acusat d’un delicte de danys a l’espera de ser posat a disposició judicial.

Port de Tarragona