Avanç / Troben el cos d’un dels operaris de la màquina llevaneu soterrada per una allau a Astúries

112 Asturias

El cadàver d’un dels dos operaris desapareguts quan treballaven amb una màquina llevaneus després de produir una allau de neu al port de Sant Isidre ha estat localitzat pels serveis d’emergència, informa el 112 Asturias.

Membres de la Guàrdia Civil i el Servei d’Emergències de el Principat (SEPA) continuen buscant l’altre operari desapareguts a la carretera del port de Sant Isidre, que comunica Astúries i Lleó, després que la màquina llevaneus amb la qual treballaven fora sepultada per una allau de neu.

En les tasques col·laboren agents de el Grup de Muntanya de l’Institut Armat i la unitat canina de rescat de el Principat costat de membres dels serveis d’Emergències d’Astúries i de Lleó així com màquines llevaneu per accedir a la zona de Riofrío, a Aller, on es ha registrat l’allau.

Es tracta d’una zona de difícil accés a les actuals circumstàncies atès que la carretera que condueix a Lleó a través del port de Sant Isidre portava tancada a l’trànsit des de divendres passat a causa de les intenses nevades dels últims dies.

El Centre de Coordinació d’Emergències va rebre a les 15:38 hores l’avís d’un veí de la zona que s’havia produït una allau que podria haver atrapat a la màquina llevaneus que treballava a la zona.

La fresadora havia estat enviada a Sant Isidre el servei d’Infraestructures de el Principat per intentar aclarir la carretera d’una allau previ que s’havia registrat aquest matí.

A més, un home de 46 que circulava per la zona quan es va produir l’allau ha resultat ferit en una cama per causes que es desconeixen. Després de ser atès primer per uns veïns i després per un equip sanitari de Lleó ha estat evacuat.

A la mateixa zona romanen aïllats dos vehicles, refugiats sota algunes de les viseres antiallaus amb què compta la carretera, a l’interior es troben sengles famílies en bon estat, però que no poden circular a l’estar bloquejats per la neu.

Una màquina llevaneu tracta d’arribar fins al lloc on es troben per socórrer-los.

La Diputació de Lleó ha enviat també a la zona diversa maquinària i personal per col·laborar en les tasques de rescat i el seu president, Eduardo Morán, s’ha posat ja en contacte amb el cap de l’Executiu asturià, Adrián Barbón.

Davant la previsió de nevades, la Delegació de Govern a Astúries va activar a les 18:00 hores d’ahir i fins a les 00:00 hores de el 2 de gener la fase d’alerta de el Pla de Viabilitat Hivernal donades les adverses condicions meteorològiques que han provocat més que les autoritats advertissin el risc d’allaus.

Port de Tarragona