Els Mossos comencen el desallotjament de la ‘rave’ il·legal de Llinars del Vallès

Interior calcula que hi ha entre 200 i 300 persones a l'interior de la nau

Pla obert de la festa que es fa nau de Llinars. Imatge del 2 de gener del 2021 / Carola López

Els Mossos d’Esquadra han començat a desallotjar la nau de Llinars del Vallès (Vallès Oriental) en la qual, des de la nit de Cap d’Any, s’estava celebrant una festa il·legal. En el dispositiu hi participen prop d’una vintena de furgonetes de la policia catalana, juntament amb altres vehicles de Mossos i la policia local, un helicòpter i efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). En l’operació, s’han retirat amb una excavadora les tanques de pedra que bloquejaven l’accés a la nau i els agents encerclen els participants a la ‘rave’ i fan identificacions. Els Mossos ja van anunciar aquest divendres a la nit que desallotjarien els assistents si no marxaven per iniciativa pròpia.

La festa ‘rave’ a l’interior de la nau abandonada de Llinars seguia aquest matí amb la música a tot drap, malgrat que a primera hora eren pocs els que encara segueixen amb ganes de gresca, que pretenien allargar fins a dilluns. Després de dues nits, alguns dels participants -molts d’holandesos, belgues, francesos i italians- dormien als seus vehicles. Una parella de francesos explicava a l’ACN que eren a la festa «perquè necessiten desinhibir-se». «Ens és igual si d’aquí a poc ve la policia i ens fa fora», asseguren en ser advertits que probablement els desallotjaran.

Inicialment, la policia catalana descartava entrar a la nau abandonada perquè fer-ho podria generar greuges pitjors. Agents dels Mossos van entrar aquest divendres a la nau però els participants no van atendre els seus requeriments.

El desallotjament s’ha iniciat a un quart d’una, moment en què agents de la policia catalana i municipal han encerclat els assistents a la festa i han començat a identificar-los. Les denúncies, segons ha avançat David Boneta, seran per no haver respectat les restriccions sanitàries per la pandèmia i, a banda, els responsables de la ‘rave’ se’ls denunciarà per organització d’una festa sense permisos a través de la normativa de joc i espectacles.

150 vehicles estacionats i 300 persones

Els Mossos informaran previsiblement als jutjats i imputaran els organitzadors per la via penal. Molts dels assistents, que en un primer moment s’han xifrat entre 200 i 300, són estrangers. En total, hi havia un total de 150 vehicles al voltant de la nau coneguda com a ‘Bòbila’ i moltes són furgonetes on s’hi pot dormir. Des de la nit de Cap d’Any un dispositiu dels Mossos i de la policia local de Llinars ha controlat els accessos a la festa il·legal identificant les persones que en surten, malgrat que alguns creuaven per camins per evitar-los.

No és la primera vegada que a aquesta nau s’hi fa una festa d’aquestes característiques i els veïns asseguraven estar-ne «farts». Reclamen a les autoritats que «actuïn» i que «posin fre» a aquestes macrofestes il·legals.

Interior i Salut

Interior va demanar aquest divendres a Salut si calia efectuar algun procediment sanitari específic per a l’actuació policial i la conselleria dirigida per Alba Vergés va concretar que no es farien proves de detecció del virus perquè «no es té constància de cap positiu».

Amb tot, el Departament de Salut ha demanat que «ningú s’escudi en Salut per no desallotjar» la ‘rave’ i demanava posar fi a la festa, identificar els participants i imposar sancions. Així ho ha traslladat la consellera de Salut, Alba Vergés, al titular d’Interior, Miquel Sàmper, segons fonts de Salut. «És el mateix que s’ha fet en altres festes que incompleixen la normativa. Mai fins ara ens havien demanat un protocol per actuar», han explicat les mateixes fonts.

Port de Tarragona