Assalt al Capitoli: Una dona es troba en estat crític després de rebre un tret

La Casa Blanca activa la Guàrdia Nacional juntament amb altres serveis de protecció

Police officers walk after a clash with supporters of U.S. President Donald Trump in front of the U.S. Capitol Building in Washington, U.S., January 6, 2021. REUTERS/Leah Millis

Milers de seguidors pro-Trump han assaltat aquest dimecres el Capitoli per aturar la reunió del Congrés dels Estats Units que ha de corroborar els resultats de les eleccions celebrades el passat mes de novembre. Malgrat que Joen Biden va ser escollit guanyador, l’expresident Donald Trump continua sense reconèixer els resultats i ha tornat a titllar els comicis de «fraudulents», demanant «corregir» els resultats. Durant l’assalt s’han viscut escenes de violència i tal com recull la ‘CNN’, hi hauria una dona ferida en estat crític després de rebre un tret a la zona del pit. La Casa Blanca ha anunciat a través de la seva portaveu que activa la Guàrdia Nacional juntament amb altres serveis de protecció.

Alguns dels manifestants han aconseguit entrar al Capitoli i a partir de llavors s’han viscut escenes violentes amb trencament de finestres i portes. També s’ha sentit algun tret quan els assaltants s’han enfrontat amb els agents de seguretat de l’edifici. Els seguidors de Trump que estaven a dins, han cridat proclames a favor de l’expresident, insistint que és el veritable guanyador de les eleccions americanes.

Un escenari que ha obligat a suspendre la sessió i desallotjar a les persones que hi havia dins. De fet, la mateixa policia ha recomanat als congressistes que es posessin màscares de gas. Pel que fa al vicepresident Mike Pence, ha estat evacuat per precaució.

Paral·lelament, l’alcaldessa de Washington, Muriel Bowser, ha anunciat un toc de queda en tota la ciutat de Washington des de les 6 de la tarda, fins a les 6 del matí de l’endemà.

Mentrestant, Donald Trump ha demanat als manifestants a través de Twitter que es mantinguin «en pau» i que no hi hagi escenes de «violència». En aquest sentit els ha recordat que són el partit de «la llei i l’ordre» i els ha instat a respectar les ordres de la policia.

Port de Tarragona