Bèlgica denega definitivament l’extradició de Lluís Puig perquè la fiscalia belga no presentarà recurs a Cassació

El Tribunal d'Apel·lació va rebutjar en segona instància l'euroordre contra l'exconseller

L'exconseller Lluís Puig a la seva arribada al Palau de Justícia de Brussel·les el 23 de juny de 2020. / Natàlia Segura


ACN Brussel·les .- Bèlgica ha denegat definitivament l’extradició de l’exconseller Lluís Puig perquè la fiscalia belga no presentarà recurs davant del Tribunal de Cassació. «No apel·larem la decisió», asseguren fonts del ministeri públic a l’ACN. El Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les va rebutjar dijous en segona instància l’euroordre contra l’exconseller Lluís Puig en considerar que el Tribunal Suprem no és competent en el cas i que hi ha «risc de vulneració de la presumpció d’innocència» per declaracions de jutges, fiscals i autoritats espanyoles, segons va explicar la defensa de Puig. La fiscalia tenia 24 hores per recórrer en última instància a Cassació, però finalment ha decidit no fer-ho i, per tant, el rebuig a l’extradició és definitiu.

Port de Tarragona