Detenen a Gran Bretanya els dos presumptes assassins d’un home a Tenerife el març del 2020

Patrulla de la Metropolitan Police / Foto: Moisés Peñalver

La Policia britànica ha detingut al Regne Unit a dos homes d’aquesta nacionalitat com a presumptes autors de l’homicidi d’un ciutadà francès ocorregut a Tenerife el març de 2020, ha informat aquest dissabte la Comandància de la Guàrdia Civil.

Els detinguts, que tenen 37 i 27 anys, tot just feia dos mesos a l’illa quan es va cometre l’homicidi i la víctima, que va aparèixer nu i en avançat estat de descomposició en els vestidors d’unes pistes de tenis de la localitat de Tenbel, a sud de Tenerife, tenia 61, segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Els fets van tenir lloc al mes de març de l’any passat quan agents de la Guàrdia Civil de la Comandància de Santa Cruz de Tenerife van trobar el cos sense vida en avançat estat de descomposició, amb símptomes de violència, d’un home d’origen francès a la localitat de la Costa del Silenci, al municipi d’Arona.

La víctima residia des de fa uns mesos en unes pistes de tenis abandonades, situades al carrer Andròmeda de la citada localitat.

Davant les nombroses evidències que la mort s’havia produït de forma violenta i causada per terceres persones desconegudes en aquell moment, tractant-se així d’un presumpte delicte d’homicidi, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Santa Cruz de Tenerife va practicar nombroses gestions per intentar identificar, localitzar i detenir l’autor o autors del succés, així com aclarir les circumstàncies que havia motivat un atac tan violent i amb aquest grau d’acarnissament cap a la víctima.

Amb motiu de les múltiples indagacions portades a terme pels investigadors, es va tenir coneixement que després de l’autoria d’aquest episodi violent es trobaven dos britànics que haurien abandonat Espanya dies després de cometre el greu fet delictiu, i unes hores abans que el cadàver hagués estat localitzat.

D’acord amb això, la Guàrdia Civil va iniciar actives accions de cooperació policial internacional a través de les quals es van poder relacionar els nombrosos vestigis trobats en la inspecció ocular practicada pel Laboratori de Criminalística de Policia Judicial en el lloc dels fets amb els esmentats presumptes autors .

Aquesta coordinació es va realitzar principalment a través de l’Agregat d’Interior d’Espanya al Regne Unit i República d’Irlanda i amb l’Internacional Coordinació Crime Centre (ICCC) de la National Police Chiefs Council (NPCC), centre encarregat de coordinar tota la cooperació policial internacional entre els diferents cossos policials i agències britàniques, i la resta de països acreditats al Regne Unit a través dels seus oficials d’enllaç, aconseguint així la Guàrdia Civil obtenir tota la informació necessària per incriminar els sospitosos, així com tenir coneixement del seu parador actual.

Un cop aglutinats indicis suficients, l’autoritat judicial que seguia la causa, va emetre dues Ordres Europees de Detenció i Lliurament, per a la detenció dels dos individus, així com per al registre del lloc on fossin localitzats.

Les ordres de detenció van ser coordinades i validades per la National Crime Agency (NCA), sent executades el passat dia 28 de desembre a la Bedfordshire Police, qui també va registrar el domicili. Actualment tots dos es troben sota la custòdia de les autoritats del Regne Unit per tenir mesures cautelars per causes pendents amb la justícia de país.

Un cop es resolguin, les autoritats del Regne Unit decidiran sobre l’extradició.

Port de Tarragona