Estrasburg condemna Espanya per no investigar de manera «exhaustiva i eficaç» un cas de tortures policials

El TEDH obliga l'Estat a indemnitzar un jove navarrès que va denunciar maltractes en una detenció


Natàlia Segura/Brussel·les .– El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per no haver fet una «investigació i eficaç» en un cas de tortures policials. L’alt tribunal amb seu a Estrasburg ha donat la raó aquest dimarts a Iñigo González, un jove navarrès acusat de pertànyer a Ekin que va denunciar maltractes durant la seva detenció el 2011. El TEDH ha conclòs que la investigació no va ser prou «minuciosa» i que els magistrats espanyols implicats haurien d’haver actuat de forma més «proactiva» per aclarir els fets. Per això, Estrasburg ha obligat a l’estat espanyol a indemnitzar el jove amb 20.000 euros per vulnerar els seus drets fonamentals.
«La gravetat dels delictes objecte de la denúncia mereixia, per tant, una investigació exhaustiva per part de l’Estat, per esclarir dels fets, identificar els responsables i, si es considerava oportú, castigar-los», recorda la sentència del TEDH.

Port de Tarragona