S’enfronta a 11 anys de presó per agredir sexualment una dona en una sala de ball de Reus

El processat, professor de salsa, va tancar la víctima dins un lavabo del local

Un home acusat d’agredir sexualment una dona en una sala de ball de Reus afronta 11 anys de presó. Els fets van passar el 9 de desembre de 2016 en un local on el processat havia treballat de manera eventual com a professor de salsa. La víctima i el presumpte agressor mantenien una relació de «certa confiança», apunta la fiscalia, perquè la víctima era íntima amiga de la parella sentimental d’ell. La nit dels fets, l’home va fer un petó a la boca de la dona i va intentar-ho sense èxit diverses vegades més. Més tard, la va tancar dins un lavabo i la va agredir. El ministeri públic demana que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella durant 16 anys, i que la indemnitzi amb 20.000 euros pels danys morals.
Segons l’escrit d’acusació del fiscal, l’acusat i la víctima es coneixien des de feia aproximadament un any i havien coincidit en diverses ocasions a la sala reusenca. El 9 de desembre de 2016 van anar-hi tots dos, juntament amb la parella sentimental de l’acusat.

El relat de l’acusació detalla que sobre les dues de la matinada, quan els dos es trobaven a l’exterior de la sala, ell s’hi va abraonar i li va fer un petó a la boca. Que ella el va apartar dient-li que no volia i que ell ho va seguir intentant, fins que una tercera persona es va apropar al lloc on es trobaven i va desistir.

Un parell d’hores més tard, sobre les quatre de la matinada, l’acusat i la víctima estaven ballant a la pista i, «amb el mateix ànim libidinós i sense que hi hagués consentiment de la víctima», la va agafar d’una mà i va fer-la entrar en un bany individual del lavabo d’homes.

Segons la fiscalia, l’home va tancar la porta, va col·locar el pestell per evitar que la víctima en pogués sortir i la va tornar a besar a la boca i li va tocar els pits. També va abaixar-li la part superior del vestit que duia i va fer-li tocaments mentre ella plorava i cridava que la deixés marxar.

El ministeri públic apunta que l’acusat va immobilitzar la dona agafant-la de les mans i aixecant-les en alt per reduir la seva resistència. En un moment donat li va introduir els dits a la vagina i va intentar penetrar-la amb el penis, però no ho va aconseguir perquè ella es resistia. Tot i això, va arribar a ejacular sobre la roba d’ella, sempre segons la versió del fiscal.

Tot seguit, afegeix l’escrit, l’acusat va seure la víctima al wàter i li va dir que li fes una fel·lació sense que ho aconseguís per la resistència, els crits i els plors de la dona. Aleshores, l’home va obrir la porta i se’n va tornar cap a la pista de ball, mentre que ella se’n va anar al lavabo de dones on va contactar amb una tercera persona per explicar-li els fets.

La dona va contactar amb un amic i aquest la va acompanyar fins a un centre mèdic de Barcelona, localitat on vivia, perquè l’atenguessin. L’endemà al matí ell va enviar un missatge de mòbil a la dona en el qual manifestava «sento molt lo d’ahir», «perdona si et vaig fer sentir malament, no era la meva intenció» o «em sap malament perquè el que era una sortida en la qual ho estàvem passant bé, es va tòrcer al final»

A causa de l’agressió, la víctima va patir un trastorn d’estrès posttraumàtic amb simptomatologia de naturalesa reactiva als fets, entre d’altres, amb problemes per dormir i per mantenir relacions, i que van propiciar que abandonés els estudis i la feina. Uns mesos més tard va iniciar un tractament psicològic arran de l’agressió.

La fiscalia acusa l’home d’un delicte d’agressió sexual pel qual demana 11 anys de presó i la prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres i de comunicar-se amb la víctima durant 16 anys. També sol·licita que pagui a la dona una indemnització de 20.000 euros en concepte de dany moral i les costes processals. El cas es jutjarà properament a l’Audiència de Tarragona.

Port de Tarragona