Almenys tres morts, onze ferits i un desaparegut en l’explosió de l’edifici al centre de Madrid

Una de les víctimes mortals és una dona que passava pel carrer en el moment de la deflagració

Imatge aérea facilitada per la Policia de la zona de l'explosió. / CNP

Almenys tres persones mortes, onze de ferides i una de desapareguda és el balanç provisional de l’explosió de gas que hi ha hagut aquest dimecres en un edifici al centre de Madrid, segons han confirmat la Delegació del Govern estatal a la capital espanyola i el servei d’Emergències de Madrid. Un dels ferits és greu i els altres deu són lleus. Els més significatius són un home de 26 anys amb fractura de turmell i traumatisme lumbar, amb pronòstic moderat i traslladat a l’Hospital de la Paz. Un altre home, de 53 anys, ha sofert traumatisme cranioencefàlic i ha estat traslladat al Ramón y Cajal. Pel que fa a les víctimes, fins ara Emergències Madrid ha confirmat que una és una dona de 85 anys i una altra un home.

L’explosió s’ha produït cap a les tres de la tarda i ha destrossat bona part de l’edifici situat al número 98 del carrer Toledo, al barri de La Latina, i ha deixat a la vista l’esquelet dels quatre pisos superiors. L’edifici és una parròquia i té al costat una residència d’avis però no hi ha hagut víctimes entre els usuaris, segons un comunicat de la residència Los Nogales La Paloma. Els residents han estat traslladats a un hotel. Tampoc hi ha víctimes a l’escola annexa a la parròquia.

El delegat del govern estatal a la capital espanyola, José Manuel Franco, ha afirmat en entrevista a TVE que l’explosió es pot haver produït mentre uns operaris reparaven una caldera de gas. La persona desapareguda, de fet, podria ser l’operari que manipulava l’aparell.

A banda, Franco també ha explicat que les primeres informacions apunten a que la dona que ha mort passava pel carrer just en el moment de l’explosió, mentre que les altres dues víctimes eren a l’edifici. Franco no ha descartat que la xifra pugui variar.

D’altra banda, Víctor Fernández, portaveu de la policia espanyola, ha indicat que l’avís s’ha rebut poc abans de les tres de la tarda, i que l’edifici s’ha desallotjat completament en mitja hora. Els Bombers treballen encara en les tasques d’emergència, assegurament i rescat. Després, agents especialitzats de la policia entraran per investigar les causes i l’origen de l’explosió i per fer recerca de persones que puguin haver quedat atrapades a la runa.

IMATGES AÉREES DE LA ZONA DE L’EXPLOSIÓ FACILITADES PER LA POLICIA

Port de Tarragona